spot_img

Već na ljeto prvi radovi na budućoj cesti Neum-Stolac

putevi

Izgradnja ceste Neum – Stolac na koju se godinama čeka, sada je gotovo sigurna, zahvaljujući kreditnim sredstvima Svjetske banke, Europske banke za obnovu i razvoju i Europske investicijske banke, prenosi portal “Sarajevo-construction”.

Radi se o kreditu u ukupnom iznosu od 150 mil EUR. Ipak, od tog novca, za prvu fazu projekta će ići oko 40 mil EUR, rekao je Pavo Boban, pomoćnik federalnog ministra prometa i komunikacija, prenosi Faktor.ba

– Ova kreditna sredstva su kruna nedavnog sastanka koji smo imali sa predstavnicima Svjetske banke. Sada je na federalnim, državnim ministarstvima, vladama, da to odobre. Ipak, zadovoljni smo dinamikom kojom se sve ovo odvija, kako bi se pripremio teren za izgradnju ceste Neum – Stolac. Ranije smo tvrdili kako će radovi početi u lipnju, a sada to ne možemo, jer ne znamo koliko će nakon federalnih vlasti, trebati Ministarstvu financija i trezora BiH, Vijeću ministara BiH, Parlamentarnoj skupštini BiH, da to uvrsti na dnevni red i odobri – pojašnjava nam Boban.

Dodaje kako je sigurno kako će iduće godine na dionici na kojoj je predviđena izgradnja ceste Neum – Stolac biti pravo gradilište.

– I u ovoj godini će se početi sa radom, ali u ovom momentu tačnu vremensku odrednicu ne bi mogla dati ni baba gatara – našalio se Boban, a prenosi “Sarajevo-construction”.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE