spot_img

Veća proizvodnja od planirane u RiTE “Ugljevik”

Rudnik i termoelektrane (RiTE) “Ugljevik” je u prva četiri mjeseca ove godine u elektroenergetski sistem Republike Srpske isporučio 643,01 gigavat časova električne energije što u odnosu na plan za taj period predstavlja ostvarenje od 100,63 odsto.
te_ugljevik_061114
Ako se ima u vidu, kažu u RiTE “Ugljevik”, da je ukupna proizvodnja električne energije u “Elektroprivredi Republike Srpske” u tom periodu iznosila 1.958,42 gigavat časova, proizilazi da je iz ovog preduzeća dato 32,83% te proizvodnje.
Proizvodni rezultati bi, napominju u RiTE “Ugljevik”, bili i bolji da teromoelektrana “Ugljevik” nije bila potisnuta sa mreže, odnosno nije radila dva dana, po nalogu glavnog dispečera.
Rad Termoelektrane je pratio i adekvatan rad rudnika – Površinski kop “Bogutovo selo”, gdje je sa ostvarenih 580.000 tona uglja plan proizvodnje za prva četiri mjeseca ove godine ostvaren sa 100 odsto, a realizovan je i plan otkrivke.
U protekla četiri mjeseca bile su izuzetno nepovoljne atmosferske prilike, jer su zbog kiše normalan rad i proizvodnja na površinskom kopu bili onemogućeni čak 44 dana, navode u ovom preduzeću.
U Termoelektrani se, najavljeno je, vrše pripreme za kapitalni remont u toku koga će se, kao ključni poslovi, uraditi kapitalni remonti turbine i generatora, kao i sanacija cijevnog sistema kotla, što će podići nivo pouzdanosti rada bloka.
Termin početka kapitalnog remonta u ugljevičkoj termoelektrani još nije precizno definisan.
Capital

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE