spot_img

Veliki interes Kineza za namještaj fojničkog MS&WOOD-a

Predstavnici bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) posjetili su jednu od tvornica kineskog proizvođača namještaja Huari, u namjeri uspostave poslovne saradnje.

MS wood

Kineski proizvođač namještaja Huari ima 10 tvornica sa 3.000 radnika u proizvodnji, i raspolaže sa vlastitim lancem salona namještaja na 1.000 lokacija širom Kine.

“Predstavili smo MS&WOOD. Kinezi su odlično reagovali na kvalitet i dizajn našeg namještaja, pogotovo na činjenicu da se radi o dvostruko nagrađenim proizvodima na prestižnom Sajmu namještaja u Kelnu. Posebno ih je fasciniralo to što je naš namještaj uvršten u ovogodišnju redovnu postavku Triennala umjetnosti i dizajna u Milanu. Veoma su zainteresirani da kupuju naše proizvode. Naše kineske prijatelje privlači namještaj koji proizvodimo u Fojnici, visoke dodane vrijednosti, zahtjevnih proizvodnih segmenata, i originalnog dizajna”, izjavio je direktor MS&WOOD, Muhamed Pilav.

Delegacija Vlade KS, zajedno s grupom privrednika, otputovala je u radnu posjetu Narodnoj Republici Kini. Delegacija je prisustvovala Trećem susretu lidera Jugoistočne Evrope i Kine, u gradu Tangšanu u pokrajini Hebei. Tema ovogodišnjeg susreta je “Nove prilike, nove sfere, novi prostor”, a cilj je jačanje prijateljskih odnosa i saradnje između Kine i zemalja Jugoistočne Evrope.

Pokrajina Hebei ima 72 miliona stanovnika, a u gradu Tangšan živi 3,2 miliona stanovnika.

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE