spot_img

Viceroy – novi luksuzni resort u srcu Kopaonika

Zahvaljujući razvijenoj infrastrukturi i velikom broju novih projekata, Kopaonik se izdvaja i kao dobra destinacija za kongrese i stručne skupove.

Kopaonik, poznat i kao Sunčana planina najveći je i najposjećeniji ski centar u Srbiji, i svojim odlično pripremljenim stazama i fantastičnom prirodom pruža neizmerno uživanje svim kategorijama posjetilaca. Zahvaljujući razvijenoj infrastrukturi i velikom broju novih projekata, Kopaonik se izdvaja i kao dobra destinacija za kongrese i stručne skupove.

Predstavljanje projekta – Viceroy Kopaonik Resort

Viceroy Hotels & Resorts, ugostiteljska grupacija iz Los Anđelesa, otvorila je svoj prvi hotel u Evropi baš na Kopaoniku. Hotel je druga planinska destinacija grupacije, nakon američkog Snowmass-a i zamišljen je kao savremeno internacionalno planinsko odmaralište gdje će turisti cijeloga svijeta moći da se upoznaju bogatom kulturnom istorijom regiona i prirodnom lepotom nacionalnog parka. Ovaj zaista impozantni projekat nastao je u u svjetski poznatim studijima WATG i Wimberly Interiors i odlikuje ga niz naprednih tehničkih rešenja.

Kako je inspiracija prilikom projektovanja i dizajna hotela otkrivena u motivima Starog Rudišta i netaknute prirode, svi materijali i dizajnerska rješenja usvajaju prirodnu ljepotu Kopaonika kroz prirodno drvo, kamen, bijele akcente i otvorenim prostorima koji upućuju na otvorene planinske predjele.

Fasada objekta riješena je na tehnički visokom nivou, uz primjenu Tehnomarket VENT Rivet sistema podkonstrukcije ventilisane fasade prilagođene Knauf Aquapanel pločama preko kojih je apliciran klasičan završni sloj, kao i kamen u ostalim zonama kako bi objekat dobio u potpunosti autentičan izgled. Ovo rješenje nudi sve prednosti ventilisane fasade –  odlične izolacione sposobnosti, provjetrenost fasadnog sklopa, brzu ugradnju i izuzetno visok kvalitet i uniformnost gotovih fasadnih površina uz izgled klasičnog planinskog objekta koji se savršeno uklapa u prirodno okruženje.

Pored VENT Rivet podkonstrukcije, kompanija Tehnomarket isporučila je i niz drugih proizvoda – ograde, aluminijumske pregrade između pojedinačnih terasa, aluminijumsku lamperiju i namjenski ekstrudirane dekorativne aluminijumske profile koji se nalaze u zoni ulaza.

VENT sistemi podkonstrukcije – fasadno rješenje za sve materijale

Kako bi svojim klijentima ponudio potpunu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijumskih podkonstrukcija koji će nositi ne samo obloge od aluminijumskih kompozitnih i saćastih panela, već i drugih obloga iz svijeta ventilisanih fasada. Sistemi iz grupacija VENT i TMTP dijele se na panelne i kasetne, prema načinu obrade fasadnih panela.

Panelni sistemi: Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Stone i Rock pogodni za sledeće obloge: aluminijske kompozitne panele  Larcore, HPL laminirane ploče, staklo, granitnu keramiku, kamen, fiber-cementne ploče, limove, Aqua-panel, polikarbonatne ploče i drugo.

Kasetni sistemi: Box, Slider, Bolt, Gasket, Fit – pogodni za kompozitne panele Larson i pune limove.

Kombinacijom sistema, njihovih tehničkih mogućnosti i pojedinim specifičnim elementima Tehnomarket-ove podkonstrukcije, razvojni tim ove kompanije osigurao je rješenje za efikasno postavljanje najvećeg broja fasadnih obloga koje pripadaju modernom dobu.

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.