spot_img

Vile 2+1 u Hrvatskoj trenutno su u fazi izgradnje i željno isčekuju završetak radova i prijem prvih gostiju

Cilj je bio na što bolji način isprojektirati dva objekta koja u svom sadržaju imaju tri stambene jedinice, odnosno tri luksuzna apartmana.

Naziv projekta: Vile 2+1

Lokacija: Moščenička Draga,Hrvatska

Investitor: NT Holding Turizam d.o.o.

Projektati: In/Out Arh. Studio, Bihać & Repac Projekti, Rijeka

Vile 2+1 smještene su na padinama malog grada, Moščenička Draga, svega nekoliko kilometara sjeverno od Opatije na mjestu gdje Učka uranja u more. Njena plaža Sipar, jedna od najljepših na Kvarneru kao na dlanu se prostire ispod naših vila. Kao i sva mjesta u ovom dijelu Jadranske obale, tako i Moščenička Draga smještena je u jako strmom i sa graditeljskog aspekta zahtjevnom terenu.

Cilj je bio na što bolji način isprojektirati dva objekta koja u svom sadržaju imaju tri stambene jedinice, odnosno tri luksuzna apartmana. Na jednoj od možda i najzahtjevnijih lokacija u bližoj okolini sa visinskom razlikom od 6 m u poprečnom i 4 m u produžnom presjeku i sa karakterističnim oblikom lokacije (dugačak i uski, u smjeru sjever-jug) i propisi koji se odnose na minimalnu udaljenost od ceste i susjednih mjesta zahtijevali su da vile budu projektirane kao izdužene zgrade. Strmi nagib lokacije također je zahtijevao potporne zidove i terasaste površine kako bi se maksimalizirao potencijal lokacije, jer pruža sjajan pogled na grad i more.

Dvije vile su podijeljene na objekat 1-novogradnja i objekat 2-rekonstrucija i dogradnja postojećeg kamenog objekta.

Vila 1 – Novogradnja se sastoji od dva apartmana, dva dupleksa odvojena vertikalnim zidom kroz sve etaže. Svaki apartman ima svoj dio suterena sa konobom i vinotekom, prizemlja sa izlazom na terasu na kojoj se nalazi manji bazen i sprata gdje su smještene spavaće i sobe za odmor.

Vila 2 – Rekonstrukcija i dogradnja postojećeg kamenog objekta je zasebna cjelina sa istim sadržajima i terenom za tenis, prostorom za rekreaciju i aktivnim ravnim krovom, intimnom zonom objekta.

Obje zgrade podijeljene su u “blokove” nepravilnih oblika, jasnih kosih linija, povezane ulazom i stubištem kako bi vizuelno razbili monotoniju uzdužnog oblika. Arhitektonski dizajn obje vile karakteriziraju veliki otvori orijentirani prema moru, konzolni prvi katovi koji stvaraju hlad i zaštitu od sunca i kiše i bijeli završetak “blokova” nasuprot tamnoj boji stubišne fasade i brisoleja.

Vile su trenutno u fazi izgradnje i željno isčekujemo završetak svih radova i prijem prvih gostiju.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE