Naslovnica Home Više cijene industrijskih proizvoda na domaćem i stranom tržištu

Više cijene industrijskih proizvoda na domaćem i stranom tržištu

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda na domaćem tržištu u Republici Srpskoj u martu u odnosu na februar u prosjeku su više za 0,1%, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.
 drvo
Posmatrano po namjeni potrošnje, u martu u odnosu na februar cijene intermedijarnih proizvoda u prosjeku su više za 0,5%, cijene kapitalnih proizvoda više za 0,2%, a cijene netrajnih proizvoda za široku potrošnju više su za 0,1%.
Cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju u prosjeku su niže za 0,4% i cijene energije su niže za 0,1%.
Posmatrano po područjima industrijske proizvodnje, u martu u odnosu na februar cijene u prerađivačkoj industriji u prosjeku su više za 0,3%, cijene u sektoru vađenja ruda i kamena u prosjeku su niže za 0,4%, dok su cijene u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u prosjeku su ostale na istom nivou.
Cijene proizvođača industrijskih proizvoda iz Srpske na stranom tržištu u martu godine u odnosu na februar u prosjeku su više za 0,2%.
Posmatrano po namjeni potrošnje, u martu u odnosu na februar cijene intermedijarnih proizvoda u prosjeku su više za 0,8%, cijene kapitalnih proizvoda više su za 0,6%, a cijene energije u prosjeku su niže za 1,7%.
Cijene netrajnih proizvoda za široku potrošnju su niže za 0,9%, dok su cijene trajnih proizvoda za široku u prosjeku u prosjeku su ostale na istom nivou.
Posmatrano po područjima industrijske proizvodnje u martu u odnosu na februar, cijene u prerađivačkoj industriji u prosjeku su više za 0,3%, cijene u sektoru vađenja ruda i kamena u prosjeku su niže za 0,7%, dok su cijene u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u prosjeku su ostale na istom nivou.
RTRS

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime