Naslovnica Home Vjetroelektrana Mesihovina počinje s radom 2018. godine

Vjetroelektrana Mesihovina počinje s radom 2018. godine

92c8846f-14a8-44a7-a5c5-b0bde4ee22b6vjetorlektrane

“Vjetroelektrana Mesihovina, prva takve vrste u BiH, čiju su izgradnju pomogli njemačka Vlada i KFW, počet će s radom početkom 2018. godine”, najavila je ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann prilikom otvaranja Trećeg energetskog summita u Neumu, javlja Dnevnik.ba.

Dodala je i kako su njemačka Vlada i KFW financijskom podrškom omogućili sufinanciranje još dvije vjetroelektrane poput ove u Mesihovini.

“Energetska efikasnost i povećanje korištenja obnovljivih izvora energije osnov su svih zemalja Europske unije. Njemačka će kroz tehničku podršku pomoći BiH kako bi kreirali okvir za razvoj BiH. Izazovi su pred vama, jer za razvoj dugoročne perspektive za energetski sektor važna je strategija, posebno ona koja se bazira na obnovljive izvore energije, i nadam se da će ona biti usvojena uskoro. Transparentan režim za ulaganje u energetiku i energetski sektor su izazovi s kojima se vaša Vlada već susreće, i ova pitanja podupire njemačka Vlada”, dodala je Hohmann.

Izvor: Akta.ba

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime