Naslovnica Home Vlada FBiH daje garanciju Kinezima za kreditiranje izgradnje TE "Banovići"

Vlada FBiH daje garanciju Kinezima za kreditiranje izgradnje TE “Banovići”

Vlada FBiH je prihvatila informaciju o aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje TE “Banovići” Bloka 1-350 MW, koju je pripremio RMU “Banovići”.
banovici
Vlada FBiH je dala saglasnost na prijedlog teksta Pisma podrške koje, u ime Vijeća ministara BiH, treba uputiti Industrial and Comercial Bank of China (ICBC) i China Export&Credit Insurance Corporation – SINOSURE, saopćeno je iz Vlade.

Federalno ministarstvo finansija je zaduženo, da u ime Vlade Federacije, pripremi Pismo namjere, u kojem će nedvojbeno istaći namjeru Vlade za izdavanje garancije na ukupan iznos zaduženja za Projekat izgradnje Termoelektrane “Banovići”, Blok 1 – 350 MW, kada za to budu stečeni svi neophodni uslovi. Pismo će dalje uputiti Industrial and Comercial Bank of China (ICBC), China Export & Credit Insurance Corporation – SINOSURE i drugim finansijskim institucijama s kojima RMU “Banovići” uđe u razgovore s ciljem zatvaranja konstrukcije finansiranja.

Federalni premijer će, u ime Vlade Federacije, Vijeću ministara BiH proslijedit Pismo podrške koje, u ime Vijeća ministara BiH, treba uputiti Industrial and Comercial Bank of China (ICBC) i China Export & Credit Insurance Corporation – SINOSURE, navodi se u saopćenju Vlade FBiH.

 

eKapija

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime