Naslovnica Home Vodeći čovjek američkog investicijskog fonda KKR, dolazi na SBF

Vodeći čovjek američkog investicijskog fonda KKR, dolazi na SBF

Dejvid Petreus (David H. Petraeus), vodeći čovjek američkog investicijskog fonda “Kohlberg Kravis Roberts & Co.” (KKR) dolazi na 7. Sarajevo Business Forum (SBF), investicijsku konferenciju koja će se u glavnom gradu BiH održati 4. i 5. maja ove godine.

dp

Petreus je u svijetu poznat kao bivši direktor CIA-e i ugledni američki višestruko nagrađivani general sa četiri zvjezdice, nekadašnji glavnokomandujući međunarodnih snaga u Iraku i glavnokomandujući američkih snaga u Afganistanu.

Petreus je predsjednik instituta “KKR Global Institute”. U radu Sarajevo Business Foruma predsjednik KKR “Global Institute” učestvovat će kao jedan od panelista na temu “Uticaj geopolitike na investiranje”. Inače, KKR “Global Institute” bavi se istraživanjem makroekonomskih trendova i vladine politike te kakve implikacije imaju na investicije. Daje i procjene o mogućnostima ulaganja KKR-a na novim tržištima.

U Bosnu i Hercegovinu i region KKR je ušao prije otprilike dvije godine. Radi se o najvećoj američkoj investiciji u regionu. Uključili su se u sektor telekomunikacija, a globalno ulažu i u infrastrukturu, energiju i nekretnine. Inače, KKR fond jedan je od najvećih svjetskih investicijskih fondova čija je vrijednost procjenjena na 98,7 milijardi dolara.

Sarajevo Business Forum organizira BBI banka, a ove godine jedan od koorganizatora je i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući ovoj saradnji Sarajevo Business Forumu će ove godine biti proširen i biznis forumom Kina +16 zemalja centralne i jugoistočne Evrope. Na Sarajevo Business Forumu, 4. i 5. maja, očekuje se dolazak političkih i biznis lidera iz cijelog svijeta, od Amerike do Malezije.

 

Izvor: klix.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime