spot_img

Vrhunska klasa fasadne izolacije

Austrotherm EPS© AF EXCLUSIVE

Austrotherm EPS© AF EXCLUSIVE se proizvodi u dimenzijama 1000×500 mm kod ploča sa ravnim ivicama, odnosno 985×485 mm kod ploča sa steoenastim rezom, tj „falcom“.

Debljine EPS ploča su iste kao i kod standardnog fasadnog materijala, a one se kreću od 10-300 mm (moguće je izrađivati i posebne dimenzije – na upit).

Austrotherm EPS© AF Exclusive se razlikuje po svom pakovanju te ga je lako prepoznatu među ostalim našim proizvodima iz programa fasadnih termoizolacionih materijala.

S obzirom da Austrotherm EPS© AF EXCLUSIVE ima koeficijent toplotne provodljivosti  λ= 0,036 W/(Mk), po termoizolacionim svojstvima je pozicioniran između našeg standardnog fasadnog EPS-a Austrotherm EPS© AF i našeg najboljeg fasadnog EPS-a sa grafitom – Austrotherm EPS AF PLUS. U cjenovnoj klasi se također nalazi između ova dva pomenuta materijala.

Austrotherm EPS© AF EXCLUSIVE je namjenjen korisnicima koji žele vrhunska izolaciona svojstva po nešto povoljnijoj cijeni u odnosu na najbolji ali i nešto skuplji grafitni EPS.

Također, pri ugradnji ovog materijala, mogu se koristiti ista ljepila i sve ostale komponente koje se koriste pri ugradnji standardne fasadne izolacije od EPS-a, što povoljno utiče na jednostavniju upotrebu i nižu cijenu čitavog fasadnog sistema.

Održavanje, skladištenje i montaža ovih fasadnih ploča se ne razlikuju od upotrebe i montaže tandardnog fasadnog EPS-a. Austrotherm EPS© AF EXCLUSIVE ploče karakteriše postojana forma, lako se obrađuju i vrlo su jednostavne za manipulaciju i postavljanje.

Karakteristike fasadne termoizolacione ploče Austrotherm EPS© AF EXCLUSIVE:

Važne napomene pri ugradnji Austrotherm EPS© AF EXCLUSIVE:

 

Austrotherm d.o.o.

Turija bb, BIH – 77 000 Bihać, BIH

Tel: +387 37 318 401; FAX: +387 37 318 420

info@austrotherm.ba; www.austrotherm.ba

 

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE