Naslovnica Home Za modernizaciju cesta osiguran kredit od 58 miliona eura

Za modernizaciju cesta osiguran kredit od 58 miliona eura

Vlada FBiH je upoznata s informacijom JP Ceste Federacije BiH da za Projekt „Modernizacija magistralnih cesta u FBiH” budu osigurana kreditna sredstva kod Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) u iznosu do 58 miliona eura.

images

Federalna ministarstva finansija i prometa i komunikacija, te Ceste FBiH zadužena su da u tim za pregovore imenuju ovlaštene predstavnike.

Konačna odluka o zaduženju bit će donijeta po okončanju pregovora sa IBRD-om s kojim će biti utvrđeni konačni uvjeti kreditnog zaduženja. Krajnji dužnik po ovom kreditnom zaduženju bit će JP Ceste Federacije BiH.

Federalno ministarstvo finansija će Vladu FBiH informisati o pregovorima i tekstu usaglašenog Ugovora između Bosne i Hercegovine i IBRD-a. Ovo ministarstvo je zaduženo da ove zaključke dostavi Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure u vezi sa ovim kreditnim zaduženjem.

Vlada je tim za pregovore zadužila da tokom pregovora, kao uslov kreditnog zaduženja, postavi mogućnost izmjene strukture utroška sredstava, odnosno ukidanje određenih projekata i uvođenje novih, s ciljem ravnomjernije regionalne zastupljenosti investicija. Ovo se posebno odnosi na dio koji podrazumijeva modernizaciju postojećih i izgradnju novih pravaca, te izgradnju obilaznica.

Isti zadatak treba da ima i tim za pregovore formiran 18.3.2016. godine, a odnosi se na podržavanje inicijative za obezbjeđenje kreditnih sredstava u iznosu od 65 miliona eura za projekat sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta u FBiH, naveli su iz Vlade Federacije.

 

akta.ba

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime