spot_img

Zaobilaznica oko Brčkog biće gotova do septembra 2018. – Za dovršetak radova potrebno još 2,8 mil EUR

Početni rok za završetak zaobilaznice oko Brčkog, 18. februar 2018. godine, prolongiran je. Zbog problema koji su se dešavali u prvoj godini, sa izvođačima je dogovoreno da taj rok bude pomjeren za septembar 2018. godine, rečeno je prilikom današnjeg obilaska radova, saopšteno je na sajtu Vlade Brčko distrikta.

Direktor Puteva Brčko Miroslav Miškić istakao je da su radovi u toku u punom kapacitetu, te da do kolovozne konstrukcije, odnosno do početka asfalta nedostaje samo jedan sloj. On je dodao da preduzeće ima ambiciozan plan da određena dužina trase do zime bude pod asfaltom naglašavajući da je urađeno 60% grubih radova.

– Originalni ugovor za projekat zaobilaznice je 28,5 mil EUR. Izvjesno je da to neće biti dovoljno novca jer postoje radovi koji nisu predviđeni projektom, a koji sa bezbjedonosnog i saobraćajnog stanovišta moraju biti urađeni. Ti radovi se tiču dijela trase na kojoj nije predviđena zaštitna ograda kao i rasvjete koja ne postoji u projektu. Takvih troškova je 2,8 mil EUR – istakao je Miškić.

 

eKapija

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE