Naslovnica Home Završen projekat regulacija korita Rakitnice

Završen projekat regulacija korita Rakitnice

U Rogatici je izvršen tehnički prijem projekta regulacije korita rijeke Rakitnice u dužini 4,5 kilometara, a vrijednost investicije je oko 3.000.000 KM.

rgatica

Načelnik Rogatice Tomislav Puhalac rekao je novinarima da su projekat, uz podršku opštine, finansirale “Vode Republike Srpske”, dok je opština uradila projektnu dokumentaciju, izvršila eksproprijaciju zemljišta i druge poslove.

Puhalac je istakao da je regulacija korita rijeke Rakitnice izvršena na dvije lokacije u naseljima Sunce i Ziličina, te da su gradsko područje i plodno rogatičko polje trajno zaštićeni od poplava.

Prema njegovim riječima, opština sada može da uzme u obzir druge investicije koje bi uskoro trebalo da budu nastavljene, kao što je navodnjavanje rogatičkog polja.

Dragiša Krstić iz preduzeća “Keso-promet” iz Zvornika, koje je izvelo radove, rekao je novinarima da je na lokalitetu Sunce korito rijeke obloženo heksagonalnim kockama.

On je napomenuo da je postavljen nasip rijeke na nivo stogodišnjih voda, dok je na lokaciji Ziličina izvršeno usmjeravanje i umirenje toka rijeke.

Radovi su završeni u roku od godinu dana.

 

akta.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime