spot_img

Zoran Đaković: Enterijer kafića Itinere 2

Dekoracije sa gipsanim radovima, molerajem i rasvjetom kao jednostavno rješenje u enterijeru.

Zoran Đaković je projektovao na hiljade enterijera i projekata. Prvi lokal koji je projektovao u Bosni, mnogo, mnogo godina prije rata, je bio u Sokolcu, u kome je kasnije uradio jos par lokala. Jedan od najlepših projekata enterijara lokala u Bosni, prije rata, uradio je u Vlasenici, a potom u Milićima. U  skorije vrijeme, je radio u Sarajevu piceriju ”Galija”, nekoliko frizerskih salona ”Image” i dizajn šanka sa klavirom za Adina Hebiba, poznatog Bosanskog slikara. 

UVOD: Neobični arhitektonski projekti izazivaju našu maštu, preispituju konvencionalne ideje o dizajnu i često postavljaju nova mjerila za estetiku i funkcionalnost. Oni mogu da bude izraz umjetnosti, kreativnosti i ljudske mašte, otvarajući vrata novim idejama i konceptima koji oblikuju naš svijet na fascinantan način. U nastavku je projekt arhitekte Zorana Đakovića.

Projektant: Zoran Đaković, arhitekta

Lokacija: Milići

Enterijer kafica ”Itinere 2”’, koji se nalazi u jednom tržnom centru u centru grada. I lokal i fasada su bili u očajnom stanju, tako da je rimejk fasade i enterijer kafića bio neophodan. Posto lokal nije u vlasništvu ljudi koji drže kafić, gledao sam da ga rešim što jednostavnije, gipsanim radovima, molerajem i rasvetom. Jedina krupnija stavka koju nisam ocekivao u startu su bile zenske statue, lutke, koje me u poslednje vreme fasciniraju i koje često primenjujem u svojim 3D maštarijama. Medjutim, vlasnicima se to dopalo i realizovali su čak i taj deo mojih fantazija.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE