spot_img

Do jula novo ruho lječilišta “Reumal” u Fojnici – U toku izgradnja zatvorenog bazena i renoviranje postojećih kapaciteta

Gosti lječilišta “Reumal” u Fojnici moći će već ove godine da uživaju u potpuno novom i prijatnijem ambijentu banjskog kompleksa, kao i u bogatijem sadržaju. Nakon što su prošle godine završili projekte rekonstrukcije recepcije, konferencijske sale, restorana, i određenog broja soba, lječilište “Reumal” je i ove godine krenulo u nove investicije. Naime, počela je izgradnja novog zatvorenog bazena, rekonstrukacija tarapeutskih blokova, postojećeg unutrašenjeg bazena, te renoviranje soba.

1

Osim toga, u prošloj godini je izgrađen i novi panoramski lift koji će ujedno omogućiti direktan vertikalni pristup novom bazenu. Prema riječima Merside Bureković, PR menadžera lječilišta “Reumal”, svi radovi koštaće ih ukupno 5 mil KM.

– Trenutno se izvodi najzahtjevniji dio projekta u “Reumalu”, a to je rekonstrukcija soba i apartmana i ti radovi će potrajati i u narednim mjesecima. Ova faza je izazovna i zahtjevna, ne zbog složenosti i težine radova, nego zbog činjenice da su naši kapaciteti tokom cijelog perioda realizacije projekata popunjeni, te da konstantno balansiramo između želje da radove završimo u roku i nastojanja da udovoljimo upitima svih naših gostiju – kaže Bureković.

Takođe, u toku je rekonstrukcija terapeutskih blokova sa postojećim bazenom i ovi radovi su se završnoj fazi, te će u naredne dvije sedmice ponovo biti u funkciji.

Lječilište “Reumal” će biti bogatije za još jedan zatvoreni bazen, koji je projektovan tako da se iz njega pruža pogled na okolinu.

– Izgradnja novog bazena je počela u januaru i očekujemo završetak radova u planiranom roku. Novi bazen će se rasprostirati na ukupnoj površini od 750 m2 sa vodenom površinom od 240 m2, te imaće sve prateće sadržaje kao što su saune, kupelji, tuševi, hamami i drugo – dodaje Bureković.

Ona napominje da je izgrađeni panoramski lift donio jednu veliku promjenu, kako u fizičkom izgledu, tako u samom doživljaju panorame Fojnice.

Ako sve bude po planu, fojničko lječilište će dobiti novo ruho do jula ove godine.

“Reumal” je u prošloj godini povećao broj noćenja i gostiju. Kako kaže PR lječilišta, ostvareno je 156.600 noćenja sa ukupnim godišnjim prosjekom popunjenosti od 82%.

– U 2015. godini je ostvareno 3.000 noćenja više u odnosu na 2014. godinu, uz napomenu da smo neke od projekata započeli u septembru prošle godine, koji su nam realno reducirali postojeće kapacitete.

Naša sagovornica kaže da lječilište ne planira da širi kapacitete, već je cilj renovirati i preurediti postojeće. “Reumal” trenutno raspolaže sa 530 kreveta u dva odvojena objekta.

– “Reumal” se uvijek “potpomaže” drugim tipovima smještaja u Fojnici, bilo da se radi o apartmanskom naselju “Aquareumal” ili smještajem u privatnom vlasništvu. Uskoro će u blizini biti otvoren i novi hotel “Natura” sa četiri zvjezdice koji će takođe biti dostupan svim gostima.

U “Reumalu” se nadaju da će novi izgled banjskog kompleksa učiniti turističku sliku Fojnice još privlačnijom, s obzirom na reakcije njihovih gostiju koje ovog ljeta očekuju u velikom broju.

 

 

eKapija

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE