spot_img

Kozarska Dubica: Investitor iz Turske gradi fabriku za proizvodnju stambenih kontejnera

Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i vlasnik preduzeća “Avrupa” Hasan Ašik potpisali su jučer ugovor o kupoprodaji tri parcele u poslovnoj zoni Lipova Greda, na kojima će taj investitor iz Turske izgraditi fabriku za proizvodnju stambenih kontejnera i montažnih objekata.

stambeni kotenjer

“Drago mi je da je od mnogo zemalja u kojima je mogao da obavlja svoj posao i mnogo zona u BiH, ovaj investitor izabrao baš našu poslovnu zonu da na ovom prostoru i u BiH razvije novi biznis, a nama je bitno da to znači zapošljavanje 100 ljudi u naredne dvije godine”, rekao je Zlojutro.

On je naglasio da će, ukoliko se posao bude odvijao prema planu, to preduzeće zapošljavati i do 300 radnika, te dodao da će opština Kozarska Dubica i dalje biti od pomoći svakom ko želi da investira na njenom području i zapošljava ljude.

Vlasnik i direkor preduzeća “Avrupa” Hasan Ašik izjavio je da se to preduzeće u Turskoj bavi prozvodnjom stambenih kontejnera i montažnih objekata više od 10 godina.

“Kada smo istraživali tržište Evrope, došli smo do zaključka da na području opštine Kozarska Dubica, na kojem gravitira oko 40.000 ljudi, imamo dobru lokaciju, blizinu auto-puta i odgovarajuću, kvalitetnu radnu snagu”, rekao je Ašik.

On je naglasio da je u prvom kontaktu, ali i u kasnijim pregovorima, rukovodstvo opštine iskazalo podršku, dobrodošlicu i obezbijedilio potrebnu pomoć.

“Želimo da ovdje zaposlimo što više dobrih radnika i da poslovanje teče prema planu”, rekao je Ašik i precizirao da bi proizvodnja tog preduzeća trebalo da počne za mjesec dana u iznajmljenom prostoru preduzeća “Eko-Bel”, do okončanja izgradnje vlastite proizvodne hale.

On je naveo da je tržište za proizvode obezbijeđeno na području srednje Evrope, Njemačke i Francuske, a u narednom mjesecu najavio je zapošljavanje prvih radnika.

Potpisivanju ugovora prisustvali su i zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac.

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE