spot_img

Pravo vrijeme za renovaciju uz INTERIO i LINEAL

Posljednji topli dani predstavljaju idealno vrijeme za osvježenje prostora u kojem živite. Bilo da je riječ o zamjeni stolarije koja uskoro mora ispunjavati energetske uslove u zemljama Zapadog Balkana ili uređenju enterijera Tehnomarket može ponuditi dva kompatibilna proizvoda visokog kvaliteta.

LINEAL ZA VISE TISINE I USTEDU ENERGIJE

Lineal je energetski efikasan sistem prozora i vrata, dizajniran i proizveden u Tehnomarketu. Podeljen je u dve grupe koje su atestirane u prestižnom IFT Rosenheim institutu u  Nemačkoj i zaštićene CE znakom.

Kod Lineal Therm 77 sistema aluminijum se nalazi sa unutrašnje i spoljašnje strane. Koeficijenti termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K pored termo izolacije nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama.

Buka predstavlja svaki neželjeni zvuk, koji intenzitetom ili trajanjem nanosi štetu ljudima ili živom svetu. Na samom vrhu mogućih izvora buke nalazi se automobilski transport. Pri tome je utvrdjeno da fiziološki efekti buke počinju izmedju 80 i 90dB, dok buka izmedju 120 i 150dB izaziva teške poremećaje. Jedan od načina odbrane od ove nove vrste zagadjenja je izolacija prijemnika buke, tj. kvalitetna izolacija Vašeg prostora. Lineal Therm 77 nudi zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja za život u urbanim sredinama. Drugim rečima ovi prozori i balkonska vrata smanjuju nivo buke za 40dB. Recimo kod buke od 75dB, nivo zagadjenja će biti smanjen za 40, pa će nivo buke iznositi samo 35dB u vašem prostoru, što omogućuje prijatan odmor ili neometan san vaših najmladjih u domaćinstvu.

The Dekalb Residneces,  Brooklyn, NY

Za one koji cene drvenu stolariju Lineal W Therm u kombinaciji aluminijum-drvo predstavlja idealno resenje drvenog prozora iznutra i aluminijumskog otpornog prozora spolja. Zbog svojih naročito niskih koeficijenata termo-provodljivosti od izuzetnih 0,79 W/m²K svrstava se u energetski efikasne sisteme pogodne za ugradnju u pasivne kuće. Zvučna izolacija od neverovatnih 43dB znaci vise mira i sna za Vas i Vasu porodicu. Kao i drugi aluminijski prozori iz serije LINEAL, W-THERM 104 prozor projektiran je za korištenje dvoslojnih i troslojnih paketa stakla do 60mm širine.

Minimalno opterecen dizajn, ciste linije, ali funkcionalni elementi velikih dimenzija najcesci su zahtevi sa kojima se arhitekte susrecu na modernim projektima. Prepoznata potreba za minimalnim dovela je do razvoja dizajnerski atraktivne LINEAL BLOCK THERM 77 sistema sa skrivenim krilom, namenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove. Skrivenim krilom vizuelna razlika izmedju fiksnih i otvorivih polja ne postoji pa se time omogućuje minimalistički izgled prozorskih elemenata. Ova opcija primenjiva je i na drugim aluminijumskim sistemima Lineal Plus 62 i  Lineal Therm 62.

Lineal Block Skriveno Krilo

LINEAL THERM ugradjen je na preko 25 projekata u NEW YORKU

Projekt Dekalb Residences pored prepoznatljive njujorške opeke takodje definiše i Tehnomarket Lineal sistem prozora i vrata. Za konceptualni plan objekta, ali i podržku istog od samog starta zaslužan je Aguayo tim, koji je takodje savetodavni i konceptualni nosilac 350 različitih objekata u gradu New York. Pored toga elementi veoma velikih dimenzija mogu se videti iz enterijea Post House projekta na Boerum Hillu.

Lineal u Post House Luxury Condos, Boerum Hill, NY

INTERIO ZA VISE PRIVATNOSTI

Bilo da se radi o pregradi unutra open concept prostora, lofta ili samo dodavanju prostorije zbog funkcionalnijeg iskorišćenja prostora ili povećanju privatnosti INTERIO P29 se dizajnira po zahtevu klijenta. Usled izuzetno male vidljive površine profila, iskombinovane sa visokom nosivosti koja omogućava velike dimenzije elemenata i kreiranje svetlih, prozračnih, savremenih poslovnih prostora uz maksimalno iskorišćenje prirodne svetlosti dostupne u enterijeru ovaj elegantni sistem efikasno će oplemeniti svaki prostor bez ikakvih ustupaka funkcionalnosti.

Po Mc Kinsey & Company anketi fokusiranoj na osam razvijenih zemalja čak 20% do 25% je odgovorilo da će zadržati home office kao glavno mesto rada 3 do 5 dana u nedelji. Kao posledica svega gore navedenog unutrašnje pregradjivanje je čak i pored već velike primene u arhitekturi, dobilo još više na značaju. Kada treba već postojećem prostoru dodati prostoriju gde se možete povući da odradite Vaših osam sati, a opet mesto odakle ćete imati pod okom sve što se dešava u kući, INTERIO nudi rešenje sa najmanjim mogućim zauzimanjem prostora u odnosu na, recimo, pregradni zid. Izuzetno mala dubina sistema od svega 29mm nudi mogućnost montaže bez gubitka korisne površine u enterijeru, uz visoku fleksibilnost dizajna u formiranju funkcionalnih celina.

Interio Sistem unutrašnjih pregrada

Ukoliko se u prostoru očekuje određena doza privatnosti i besprekorna zvučna izolacija INTERIO P113 sistem nudi dvostruku ispunu od stakla ili odgovarajućih panela, uz ugradnu dubinu od svega 113mm što omogućuje maksimalno iskorišćenje prostora uz povišene vrednosti zvučne izolacije. Sistem INTERIO P113 kompletiran je i namenskim vratima i setom okova koji omogućuju brzu ugradnju i visoku funkcionalnost u eksploataciji.

INTERIO sistemski profili dostupni su u dve opcije površinske zaštite – plastifikacija u svim RAL tonovima i eloksaža. Sistem podržava više vrsta okova, sa vidljivim i nevidljivim šarkama čiji elemeti dolaze u 5 opcija površinske zaštite – plastifikacija u svim RAL tonovima,  eloksaža, brušeni aluminijum, sirovi alumninijum, kao i polirani i brušeni nerđajući čelik.

Za sada svoju primenu nalazi u mnogim kancelarijima i coworking prostorima u IT I kozmetickoj industriji kao sto se i vidi na fotografijama projekata iz Beograda I Novog Sada.

Izvedeni Projekti u Novom Sadu i Beogradu

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE