spot_img

Sarajevo: Firma “Sela” uskoro počinje radove na novom stepeništu u ulici Goruša

Stanovnici Ulice Goruša koji su do sada imali otežan pristup svojim stambenim objektima, uskoro će dobiti novo stepenište.

gorusa

Središnja sarajevska općina nastavila je trend ulaganja značajnih finansijskih sredstava u komunalnu infrastrukturu, kako bi sigurnost građana podigla na najviši mogući stepen, te im stvorila što bolje uslove za svakodnevni život. Naime, Općina Centar kao investitor projekta je obezbijedila u svom budžetu 147.263,14 KM za sanaciju stepeništa na pomenutoj lokaciji.

Projekat sanacije realizira se na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg je u ime Opštine Centar potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Sela“ d.o.o. Seadom Tutićem.

Naime, realizacijom navedenog projekta omogućit će se lakša i brža pješačka komunikacija za građane koji, po završetku radova, više neće imati problema sa silaskom niz ovu strmu padinu, posebno u zimskom periodu.

Kako je kazao Mesud Zimić, šef gradilišta, radovi bi trebali početi za desetak dana.

“Zbog velikih oštećenja potrebno je u potpunosti ukloniti staru kolovoznu oblogu i staviti novu. Nakon toga pristupit će se postavljanju tamponske podloge, izgradnji sistema za regulaciju oborinskih voda, te postavljanju armirano-betonske podloge. Posljednja faza realizacije projekta će biti postavljenje kamena hreše po svim gazištima. S obzirom na veliki obim poslova, radovi će se izvoditi oko 30 dana”, istakao je Zimić.

Podsjećamo, na osnovu Okvirnog sporazuma kojeg Opština Centar Sarajevo ima sa građevinskom firmom „Sela“ o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području središnje sarajevske opštine u 2016. godini, potpisan je ugovor u vrijednosti 257.57,38 maraka kojim je obuhvaćeno deset lokacija, a finansijska sredstva je obezbijedila Opština Centar u budžetu za 2016. godinu.

 

Sarajevo construction

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE