spot_img

Sarajevo: Pri kraju izgradnja Sunnyland-a

Na putu za Trebević, na mjestu gdje se gradi najveći zabavni park u Sarajevu – Sunnyland, vrše se posljednje pripreme za puštanje u funkciju alpine roller coastera dugačkog 600 metara.
alpine_coster_zlatiste_150616
– Jučer je održana probna vožnja, koja je protekla u najboljem redu i pokazala svu ispravnost i sigurnost za buduće posjetioce najvećeg zabavnog parka u regionu – istakao je Mirza Karić iz firme Dubos, koja je radila studiju izvodivosti.

Dodao je da se radi o vrhunskoj opremi njemačkog proizvođača koji ima nultu toleranciju na povrede bilo koje vrste, te da se još nije desilo da vozilo iskoči iz šina.

Maksimalna brzina koje će vozilo na alpine coasteru moći razviti je 40 kilometara na sat, dok će se ona moći korigirati pomoću poluge koja će biti fiksirana na vozilo.

Iako se radovi na izgradnji zabavnog parka Sunnyland, koji se prostire na 16.500 metara kvadratnih, privode kraju, još nije poznat tačan datum njegovog otvaranja.

– Još ne možemo sa sigurnošću tvrditi kada će biti zvanično otvorenje zabavnog parka, jer tehnički prijem može trajati sedam, a može 30 dana po zakonu. Više informacija imaćemo naredne sedmice – kazao je Karić.

Uz zabavni park gradi se i restoran sa panoramskim pogledom na Sarajevo, parking sa 300 mjesta, unutrašnje i vanjske igraonice za one najmlađe posjetioce.

Cijene

– Cijene neće preći neke uobičajene gradske cijene kada je riječ o hrani i piću u restoranu, a zasad je u planu da cijena jedne vožnje roller coasterom bude 5 KM – zaključio je Karić.

Izgradnja ovog parka je krenula početkom 2015. godine, a vrijednost projekta je oko 15 mil KM.

 

faktor.ba

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.