spot_img

Sarajevski studio ID interiors + design potpisuje projekat uređenja planinskog apartmana

Radi se o total dizajnu i opremanju apartmana ukupne površine 38m2 koji se nalazi na planini Bjelašnica, BiH.

Projekat izradila Sabina Talović, mag. produkt dizajna, studio ID interiors + design

Planinski apartmani su obično nešto manje površine i trebaju da sadrže sve elemente funkcionalnog stana u kojem može boraviti više osoba. Kuhinja je povezana sa dnevnim boravkom, funkcionalni šank je dio kuhinje, a ujedno i trpezarijski sto. Korištene su tople boje i dekori sa dosta ugrađene rasvjete. Hodnik je manjih dimenzija i tu je bilo potrebno smjestiti ormar za jakne i obuću, nekoliko vješalica i ogledalo. Spavaća soba je bila najzahtjevnija za oblikovanje zbog svojih proporcija. Pored kreveta – box sa funkcijom podizanja za odlaganje stvari, ostalo je malo prostora za ormare i noćne ormariće. Ipak, dizajneri su osmislili pliće, fukcionalne ormare sa ladicama, skrivenim sandukom i mnoštvom polica koji svojim dimenzijama i estetikom nisu preopteretili spavaću sobu.

Danas je dizajn enterijera u planinskom stilu jako popularan: stanovnici planina najviše cijene toplinu i udobnost. Topla atmosfera u domu postignuta je korištenjem etno dekoracija i uvođenjem prirodnih materijala u enterijer poput drveta, a sve se odlučno nadovezuje na romantični pogled na zasnježene planine. Poseban detalj u sobama jeste foto-tapeta sa motivom šume u magli za specijalan, sanjiv ugođaj.

Prilikom odabira dizajnerskog stila razmislite o veličini sobe. U malim sobama morate koristiti minimalni dekor, a ne preopteretiti prostor nepotrebnim elementima. U konačnici, soba bi trebala biti prostrana i svijetla. Zanimljivi dizajn ideje su na fotografiji enterijera apartmana, Hruščov modernog stila.

ID interiors + design Sarajevo

doubleid.design@gmail.com

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.