spot_img

Tvornica montažnih kuća Krivaja Zavidovići: Nakon požara nastavljena proizvoda i gradi se novo postrojenje

Tvornica montažnih kuća Krivaja Zavidovići, koja je u požaru u avgustu prošle godine u samo jednoj noći ostala bez postrojenja i opreme vrijedne gotovo 20 mil KM, danas ima razloga za zadovoljstvo.
krivaja-homes
Malo ko je vjerovao da će tvornica ikada više biti u funkciji. Sada stvari izgledaju drugačije, proizvodnja je nastavljena, gradi se novo postrojenje, a radna mjesta su spašena.

Proizvodnja se u proteklih godinu dana odvijala u prilagođenoj hali predviđenoj za odlaganje sušene građe. Montažni elementi sklapani su u posebnim uslovima.

– Proizvodnja je povećana za 20 do 30% u odnosu na period prije požara i nadamo se da će se povećati nakon prelaska u novu halu – kaže Ragib Pinjić, rukovodilac proizvodnje.

Tvornica montažnih kuća u tekućoj godini ostvarila je najbolji poslovni rezultat od kada postoji, a zasluge za to pripadaju isključivo radnicima i menadžmentu.

Direktor TMK-Krivaja Ismet Mujanović kaže da je postojao samo jedan cilj, a to je da se zadrže svi uspoleni koji su radili ranije i da se njihov broj povećava paralelno sa povećanjem ukupnog posla, i u tome se uspjelo.

Indikator

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE