spot_img

U Čapljini izgrađen savremeni hotel sa pogledom u budućnost

Hotel President novi je hotel u ovom hercegovačkom gradu, a investitor je želio ponuditi dodatne sadržaje i mogućnosti gradu i gostima koji dolaze.

Naziv: Hotel President Čapljina

Projektovanje: Arhitektonski studio AAA Mostar

Višegodišnje traganje za idealnim rješenjem rezultiralo je projektom čija osnova su toplina prostora, iznimna arhitektura i vrhunski dizajn.  Projekat je nastao u režiji arhitektonskog i dizajn studija AAA iz Mostara. Hotel President je smješten u sastavu postojećeg poslovnog kompleksa uz benzinsku pumpu Sušak, Tasovčići bb,  pored magistralnog puta M-17 na ulazu u Čapljinu.

Lokacija daje hotelu više prednosti, prije svega sam položaj Čapljine na raskrižju puteva koji vode prema Sarajevu, Splitu i Dubrovniku, kao i neposredna blizina svjetski poznatih turističkih odredišta Međugorja i Mostara. Tu je i rijeka Neretva, rijeke Trebižat, Bregava i Krupa, Park prirode „Hutovo blato“, Počitelj, slapovi Kravice, te iznimno važna prometnica koja vodi na more i s mora. Ovim reprezentativnim objektom grad Čapljina, ali i cijela Hercegovina dobivaju mnogo na turističko-poslovnom planu. President je mjesto poslovnog sastanka, održavanja raznih domjenaka, konferencija, mjesto gdje ćete svratiti na kafu, na marendu, na večeru, mjesto gdje možete organizirati najveće svečanosti.

Sama zgrada je jedinstvena po mnogo čemu, prelijepoj drvenoj fasadi sa dekorativnom rasvjetom, ukrasnim bazenima i fontanama koji okružuju cijelu zgradu, rooftop barom sa bazenom, parkingom površine preko 10.000 m2.  Velika pažnja je posvećena i hortikulturi, prezentacijom bogatstva mediteranske flore u kombinaciji sa pojedinim biljkama kontinentalnih predjela.

Zgrada se sastoji od prizemlja i dva kata. U prizemlju su hodnik, recepcija, caffe bar sa terasom i restoran. Na spratovima je 21 soba i 2 apartmana. Hotel je kategorije 4 zvjezdice i svojom uređenošću i opremom u potpunosti zadovoljava sve potrebe savremenog gosta. U nastavku hotelske zgrade nalazi se svečana dvorana površine 1200 m2. Na sredini se nalazi velika kupola, u sklopu same dvorane su i tri fontane a dizajn interijera, pažljivo biran namještaj i sitni inventar čine dvoranu odista posebnom.

Iz svega navedenog možemo zaključiti da je Hotel President izgrađen sa pogledom u budućnost, te da je korak ispred objekata i prostora koji ga okružuju.

 

 

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.