spot_img

Proizvodnja mrežica za termoizolaciju fasadnih sistema

Preduzeće GTP ”COBRA” osnovano je u aprilu 1991. godine i registrovano za obavljanje građevinske djelatnosti. Preduzeće je u privatnom vlasništvu, a vlasnik i direktor preduzeća je gosp. Džemal Nuhanović. U skladu sa zakonom, 03.12.1993. godine preduzeće je preregistrovano u D.J.L., a zatim u D.O.O. (16.03.1996. godine).

Danas je ”COBRA” registrovano kao d.o.o. Osnovna djelatnost preduzeća je građevinsko-trgovinska, a obuhvata: obavljanje građevinskih radova, trgovinu građevinskim materijalom, završne fasadersko-molerske radove, te ugradnju spuštenih stropova po principu suhe gradnje. U početku rada, preduzeće je zapošljavalo četiri radnika, a prvi poslovni koraci vezani su za obavljanje završnih građevinskih radova i prodaju materijala za molersko-farbarske i fasaderske radove.

Poslovni objekat u Srebreniku predstavlja prvu specijaliziranu radnju za prodaju boja i lakova na području Općine Srebrenik, a od simboličnog je značaja i za GTP ”COBRA”, jer predstavlja polaznu tačku budućeg uspješnog razvoja preduzeća. ”COBRA” d.o.o. danas raspolaže modernim poslovno-prodajnim objektom u Ćehajama (Srebrenik), na magistralnom putu Tuzla – Orašje.

U sklopu poslovno-prodajnog objekta nalaze se: trgovina boja, lakova, fasada i ljepila, te ručnog pribora za građevinarstvo (sve za kuću, gradnju i hobi), trgovina bijele tehnike, trgovina auto-opreme, guma, akumulatora, salon keramike i opreme za kupatila.

GTP ”COBRA” posjeduje vozni park za dostavljanje robe iz inostranstva i terenska vozila za lokalnu dostavu. Preduzeće danas zapošljava 28 radnika. Struktura zaposlenih prilagođena je vrsti djelatnosti, a značajna pažnja posvećuje se njihovom stručnom usavršavanju.

U sklopu djelatnosti preduzeća aktivna je i proizvodnja mrežica za termoizolaciju fasadnih sistema.  Proizvodimo u skladu sa zahtjevima EU. Naši proizvodi ispunjavaju tehničke karakteristike iz standarda ETAG OO4. Kompanija “Cobra” doo proizvodi fasadne mrežice, PVC kutne. Fasadni program “Cobra” d.o.o nositelj je EOTA certifikata kojim se “Cobra” d.o.o i službeno pridružio eliti europskih proizvođača fasadnog programa.

 

Cobra – Cotex d.o.o.

M1.8, Ćehaje 75 350

Web: www.cobra-cotex.com

Tel.: +387 35/ 644-277

E-mail: gtpcobra@bih.net.ba

 

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE