Styria tim sa saradnicima dovršio je mikropivovaru u Radlju od Dravi koja je nastala kao industrijska dogradnja poznate firme za proizvodnju hmelja Hmeljarstvo Čas. Pivovara s restoranom namijenjena je mladim talentiranim pivarima, a nalazi se unutar plantaže hmelja u Dravskoj dolini. Hmeljarstvo Radlje ob Dravi jedno je od najvećih imanja u Sloveniji, jer raspolaže sa 106 hektara hmelja.
Koncept dizajna temelji se na uokvirenom poljoprivrednom iskustvu o tradiciji nade poljoprivrednih objekata i krajolika. Arhitektura odgovara ruralnoj tematici, bavi se osebujnom tipografijom i na nov način obavija kulturnu tradiciju. Mainstream ideja Time Brewery bila je poimanje vremena kao jednakog mjerila kvalitete života, paralelno s dobrim mislima koje ljudi konzumiraju.
U Gornjoj Podravskoj dolini između obronaka Pohorja i Kozjaka tik uz rijeku Dravu smjestilo se imanje nade Radlje na Dravi. Mnogi prirodni resursi dani su ovoj regiji za uzgoj hmelja, što se ogleda u najvišoj kvaliteti sorti hmelja koje se uzgajaju u Sloveniji.
Saradnici:
DAVID MIŠIČ mag.arh.
BRIGITA ČAS u.d.i.a., uređenje enterijera
BOŠTJAN ŠVENT, dipl.ing.
SAŠO ŽOLEK, magistar ing. arh.
GORAN PIRŠIĆ, dipl.ing.arh.
Dizajn svjetla:
Mihael Lepišina, Svetlarna d.o.o.
Pivovara: ClientTime d.o.o.
Lokacija: Radlje na Dravi, Slovenija
Godina projekta: 2021
Vrsta zgrade: Javna
Površine: 850 m2
Fotografije: Miran Kambič