spot_img

Petra Enami Antunović: Za mene je dizajn enterijera igra stilovima na koju utječe  namjena, lokacija i naravno želje klijenata

 Od samog početka pokreće me želja za ostvarenjem u onome što istinski volim. To je ono najljepše što vam se može dogoditi,da radite ono što volite. Malo je klišej, ali je istina da kada pronađete posao koji volite nećete morati raditi nijedan dan.

 Jedinstvenost u dizajnu enterijera predstavlja ključni faktor koji omogućava prostoru da izrazi svoj karakter, istakne se iz mase i ostavi snažan utisak na ljude koji ga koriste. Kreativnost i individualnost su ključni elementi koji čine da enterijer postane autentičan i personalizovan, prilagođen specifičnim potrebama i stilu vlasnika. U nastavku je intervju sa Petrom Enami Antunović.

 Intervju: Petra Enami Antunović

Predstavite nam se.

Rođena sam 1994. godine u Splitu. Još od malih nogu sam pokazivala interes za modni dizajn, fotografiju, dekoraciju, ukratko sve što ima veze s umjetnošću, te sam bila dio mnogih aktivnosti toga tipa. Djetinjstvo sam provela na kazališnim daskama , a okušala sam se i u sviranju violine koja nije mogla dugo zadržati moj nemiran duh. S godinama sam se sve više pronalazila u interijerima i dok su nekoga prostorije gušile mene su uveseljavale i svakodnevno  inspirirale. Moje ideje i vizije su me odmarale,pa je to bila jedna vrsta bijega od svakodnevice. 2016.  godine uspješno završavam školu za dizajnera interijera pri Suvremenom učilištu u Splitu. Put nastavljam na Visokoj školi Logos smjer dizajn interijera. 2019.godinu obilježava ENAMI i odluka da svu svoju kreativnost,viziju i ljubav prema dizajniranju nazovem svojim imenom. Danas, nakon nepune četiri godine mogu reći da smo uistinu prepoznati i da su svi dosadašnji projekti dokaz istinske predanosti prvenstveno prema klijentima i njihovim željama, a onda i prema samoj realizaciji projekata. Slobodno vrijeme najviše koristim za putovanja sa svojom obitelji, uživam u dugim šetnjama i treningu koji dobro dođe kao ispušni ventil kad nas stignu malo stresnije situacije.

Postoji li stil uređenja koji je karakterističan za Vas?

Ne zagovaram nijedan stil. Objasnit ću vam ukratko. Svaki projekt je jedna prazna stranica za koju klijent želi da bude najljepše i najposebnije iscrtana, autentična i prilagođena njegovim željama. Ne radi se tu o trendovima, radi se o vama, jer ono s čim istinski saživite  nikada ne izlazi iz mode.  Za mene je dizajn interijera igra stilovima na koju utječe  namjena interijera, lokacija i naravno želje klijenata.

Na koji način se izdvajate od konkurencije?

Mogu reći da se od konkurencije izdvajamo upravo našim pristupom prema samom klijentu i projektu. Prilagođavamo se željama i potrebama klijenta i kreiramo najbolju verziju. Trudimo se svaki interijer učiniti jedinstvenim i pristupiti s novim i svježim idejama. Ostaviti pečat i pomicati granice makar kroz najmanji detalj. Uz idejno i izvedbeno rješenje nudimo i uslugu ključ u ruke kojom  imate sve na jednom mjestu. Naš studio priprema kompletnu dokumentaciju potrebnu za realizaciju projekta ,a firma s kojom surađujemo (4 ZIDA) obavlja radove i realizira naše ideje. Time ste oslobodeđi svakog stresa i doista možete uživati u cijelom procesu.

Motivacija i inspiracija su pokretači za rad, šta Vas pokreće i odakle crpite energiju?

Od samog početka pokreće me želja za ostvarenjem u onome što istinski volim. To je ono najljepše što vam se može dogoditi,da radite ono što volite. Malo je klišej ,ali je istina da kada pronađete posao koji volite nećete morati raditi nijedan dan. Naravno da ima dana kada dođe do zasićenja,ali onda je dobro  napraviti kratku pauzu kako bi kasnije bili produktivniji. Dizajn interijera ne pita za radno vrijeme već za trenutak inspiracije na koji ne možemo utjecati. To je i čar ovoga posla. Dinamičnost, raznolikost i osjećaj da uvijek krećete prvi put u dizajniranje. Inspiracija mi je upravo u tome što si mogu dozvoliti maštanje,kreiranje i realiziranje naizgled nemogućeg,jer u dizajnu interijera nema nemogućeg (bar kod nas). Energiju crpim i iz jasne vizije koju imam od početka osnivanja Enami studija, a po prirodi sam veoma uporna i temeljita što se pozitivno odrazilo na posao.

Izazovi sa kojima se susrećete u radu su?

Izazovi su nam definitivno nepredviđene situacije do kojih zna doći tek u procesu radova. Jednostavno nekada ne možete utjecati i predviditi sve,ali je bitno da uvijek nađemo alternativu i put kako postići željenu zamisao na zadovoljstvo nas i klijenata.

Planovi za dalji razvoj karijere.

Planova imamo puno,ali znate kako s planovima,bolje ih neotkrivati dok niste krenuli u realizaciju istih. Svakako , sretni smo što idemo uzlaznom putanjom i što svakim danom sve više napredujemo kroz projekte i naš tim.

Poruka za čitatelje.

Svim mladim i perpektivnim ljudima bi poručila da vjeruju u sebe i drže se jednog pravca. Upoznajte sebe i svoje želje , a onda se uhvatite u koštac s njima. Upornost, želja i ambicija rade čuda.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE